Wołowina QMP w pomidorach z kukurydzą i oregano

  • Łatwe
  • Łata
  • powyżej 120 minut
  • Smażenie

Składniki 

Łata wołowa  QMP  600g
Pomidory pellatti (z puszki) 300g
Kukurydza konserwowa  200g
Pikantna pasta węgierska z papryki  2 łyżki
Papryka słodka wędzona 2 łyżki
Oregano suszone  1 łyżka
Marchew  2 szt
Cebula   2 szt

Sposób przygotowania 

Łatę wołową QMP zmielić na średnim sicie. Nastepnie zmielić cebulę oraz marchew.

Na rozgrzaną patelnię wrzucić mielone mięso oraz warzywa. Smażyć kilka minut, dodać kukurydzę (odcedzoną) oraz pomidory pellatti. Dokładnie wymieszać i gotować około 20 minut na wolnym ogniu.

Dodać pastę paprykową, słodką paprykę, suszone oregano, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać

Potrawę najlepiej pozostawić na kilka godzin do ostygnięcia, aby wszystkie smaki dobrze oddały aromat do potrawy.

Potrawę należy podgrzać przed podaniem. Podawać z pieczywem lub z gotowanym makaronem pszennym lub ryżowym.

Smacznego!

 

Sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego