Soczysty rostbef pieczony - klasycznie na kanapkę

  • Łatwe
  • Rostbef
  • 60-90 minut
  • Pieczenie

Składniki 

(dla 4 osób)

  • 1 kg rostbefu z dobrej wołowiny QMP
  • Świeżo mielony czarny pieprz
  • Kilka gałązek tymianku
  • 1 główka czosnku
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania 

Mięso myjemy, osuszamy, doprawiamy pieprzem i szybko obsmażamy. W trakcie smażenia dodajemy przeciętą na pół główkę czosnku i tymianek. Mięso z ziołami i czosnkiem przenosimy do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni na około 60-80 minut. Po upieczeniu wyjmujemy mięso i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Doprawiamy solą i podajemy pocięte w cienkie plastry. Idealne na kanapkę lub przystawkę!