Cykl spotkań „Szef dla szefów”

Na rynku spożywczym powstało wiele mitów na temat wołowiny wysokiej jakości. Szczególnie ważne stało się uświadamianie, na czym polegają różnice między mięsem przypadkowego pochodzenia, a tym z certyfikatem QMP. Cykl warsztatów i spotkań branżowych „Szefowie kuchni” skierowany jest do menedżerów i właścicieli restauracji oraz do szefów kuchni, podczas którego edukujemy w zakresie informacji o dobrej wołowinie.

Program zakłada dwie formuły działań. Pierwsza to „Trendy dinners”, czyli prestiżowe spotkania dla wyselekcjonowanej grupy uczestników: dziennikarzy branżowych oraz najlepszych szefów kuchni i restauracji w Polsce.  Natomiast „Chef for chef” („Szef dla szefów”), to prezentacje eksperckie i pokazy kulinarne, przygotowane dla grupy ok. 200-300 osób. Za nami pierwsze szkolenia – spotkaliśmy się w hotelu Autos w Solcu Kujawskim z przedstawicielami Torunia i Bydgoszczy, a w hotelu Ferro Ekspress z uczestnikami krakowskimi.

Podczas spotkania na Kujawach restauratorzy poznali tajniki zarządzania kosztami w gastronomii. W czasie wydarzenia krakowskiego restauratorzy uczestniczyli m.in. w degustacji win. Obydwa szkolenia stanowiły doskonałe okazje do zapoznania uczestników z walorami mięsa wołowego – obowiązkowym punktem programów były prezentacje wołowiny QMP. Restauratorzy zapoznali się z walorami certyfikowanego mięsa QMP i mieli możliwość porównania go ze „zwykłą” wołowiną. Edukacja restauratorów jest kluczowa dla rozwoju rynku wołowiny wysokiej jakości. Wprowadzenie wołowiny QMP do kart menu stanowi zapewnienie klienta, że restauracja ma doskonałe mięso wysokiej jakości.

Czekamy na kolejne wydarzenia z cyklu „Szefowie kuchni” i kolejne restauracje z wołowiną QMP - we wszystkich regionach w Polsce :)

Sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego